x

Paciento dovana LSMU Kauno ligoninei

2021 liepos 02 d.
f in @
Rimantas Radišauskas

Rimantas Radišauskas

„Marių motyvas 2017“ – taip vadinasi paveikslas (aliejus, drobė), kurį LSMU Kauno ligoninei padovanojo dailininkas Rimantas Radišauskas. Paveikslą atvežė Terapijos klinikos Vidaus ligų skyriaus Gastroenterologijos poskyryje gydomo R. Radišausko sūnus ir paaiškino, kad tai – jo tėčio padėka medicinos personalui.

Liepos 2-oji – R. Radišausko gimtadienis, 73-asis. „O galėjau jo ir nesulaukti. Viskas galėjo visai kitaip pasisukti“, – kalba dailininkas.

Greitosios medicinos pagalbos automobilis į LSMU Kauno ligoninės Hipodromo g. padalinį Rimantą atvežė beveik be sąmonės. Iš burnos jam plūstelėjo kraujas, smarkiai nukrito kraujospūdis, apėmė didelis silpnumas.

Ligoninėje atsidūręs vyras iškart pateko į Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių, jame praleido keturias paras.

„Noriu labai padėkoti šio skyriaus gydytojams, slaugytojams – jie mane išgelbėjo. Kaip supratau, man trūko skrandžio opa“, – pasakoja R. Radišauskas.

Iš Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus pacientas buvo perkeltas į Vidaus ligų skyriaus Gastroenterologijos poskyrį.

„Jis pas mus atsidūrė dėl kraujavimo ir hemoraginio šoko komplikuotos skrandžio opaligės“, – aiškina R. Radišauską gydanti gydytoja gastroenterologė Justina Daveckaitė.

Šiandien dailininko būklė stabili, jis išrašomas namo. Gydymas, pabrėžia gydytoja J. Daveckaitė, žinoma, dar nebaigtas – reikės ilgai gydytis ambulatoriškai, bet Rimantas jaučiasi kaip ant sparnų. „Gyvenu“, – nusišypso jis.

„Mano paveikslas – tai padėka ligoninei, jos puikiam, atsakingam, rūpestingam personalui, dirbančiam, pats pamačiau, labai sunkiai, labai dideliais krūviais. Norėčiau savo nutapytu marių peizažu įnešti į jų kasdienybę lengvumo, skaidrumo“, – kalba R. Radišauskas.