x

Gydytoja K. Daujotienė: tapusi kardiologe įgyvendinau dižiausią savo svajonę

2023 lapkričio 20 d.
f in @

Gydytoja Kristina Daujotienė  baigė kardiologijos rezidentūros studijas LSMU ir nuo rugpjūčio dirba gydytoja kardiologe LSMU Kauno ligoninės Hipodromo g. Kardiologijos skyriuje bei Konsultacijų poliklinikoje.  „Įgyvendinau didžiausią savo svajonę“, – apibūdina ji  gydytojos kardiologės darbą, į kurį veržėsi visa širdimi.

Kristina yra pavyzdys, kaip reikia siekti užsibrėžto tikslo. Jos sėkmės istorija paremta atkaklumu, ryžtu, stipriu motyvacijos užtaisu.

Vos gavusi gydytojos kardiologės diplomą Kristina pasinėrė į intensyvų klinikinį ir konsultacinį darbą LSMU KL Hipodromo g. padalinio Kardiologijos skyriuje ir Konsultacijų poliklinikoje, kurį, jos žodžiais, „tiesiog dievina“. „Nepatikėsite, kaskart į darbą einu su šypsena. Jau artėdama prie ligoninės pradedu šypsotis ir dieną pradedu visada geros nuotaikos. Jaučiu pilnatvę  – pasiekusi tai, ko labai troškau, dabar dirbu savo svajonių darbą, mane supa puikūs kolegos“, –  kalba K. Daujotienė.

Dar besimokydama vidaus ligų rezidentūroje ji pradėjo budėti LSMU Kauno ligoninės Kardiologijos skyriuje Hipodromo g., po kurio laiko išmoko atlikti širdies ultragarsinius tyrimus ir ėmė daryti pacientams širdies echoskopijas.

„Įkvepiantis pavyzdys, kurį visą laiką turėjau šalia, buvo labai kompetentinga, kardiologijai atsidavusi širdies ligų specialistė, pedagogė, vadovė profesorė Diana Žaliaduonytė. Tai, kad aš tapau gydytoja kardiologe yra, sakyčiau, didelis jos nuopelnas. Profesorė mane visą laiką palaikė, drąsino, skatino siekti savo svajonės, į ją galėjau bet kada kreiptis. Džiaugiuosi šiandien būdama jos komandoje. Tikiuosi, ji irgi džiaugiasi, kad prie kardiologų  prisijungiau ir aš“, – kalba K. Daujotienė, už motyvavimą ir mentorystę dėkodama LSMU Kauno ligoninės direktorei medicinai, gydytojai kardiologei prof. dr. Dianai Žaliaduonytei.

Gydytoja Kristina yra 10 m. dukrelės ir 12 m. sūnaus mama, todėl itin daug laiko sau neturi. „Po darbo – susirinkt vaikus iš būrelių, po to – pamokų ruoša, vakarienė, tik spėk suktis“, – juokiasi ji, paklausta apie laisvalaikio pomėgius. Šeima Kristinai yra pats didžiausias turtas. „Visais atvejais aš jaučiu šeimos palaikymą ir tas man padeda judėti pirmyn“, – sako gydytoja.

„Šiuo metu mūsų šeimos laisvalaikis yra savaitgalio išvyka, pasivaikščiojimas  parke ar tiesiog filmo žiūrėjimas visiems drauge, – pasakoja  gydytoja Kristina. –  Pavasarį didelis mano pomėgis yra gėlynas. Turime savo kiemą ir aš būnu labai laiminga, kai galiu kurti tai, kas džiugins visą vasarą.“