x

LSMU Kauno ligoninės konferencija “LEAN: lyderystės vaidmuo pokyčių kelyje“

2024 balandžio 15 d.
f in @

  

Skaičiuojant ketvirtus metus, kai viena organizacija tapusioje LSMU Kauno ligoninėje diegiami LEAN metodai, ligoninės vadovai, darbuotojai, LEAN lyderiai susirinko į kasmetę jau įstaigos tradicija tapusią LEAN konferenciją. Jos  dalyviams sveikinimo žodį tarė LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius prof. habil. dr. Albinas Naudžiūnas.
Šiemetės konferencijos pavadinimas – „LEAN: lyderystės vaidmuo pokyčių kelyje“.
Pokytis ir lyderystė – neatsitiktiniai žodžiai, kalbant apie LEAN vadybos sistemos diegimą LSMU Kauno ligoninėje. „LEAN yra ir kasdienis kelias, kuriame mokomės geriau, efektyviau, mažiau gaišdami dirbti, geriau organizuoti darbą, ir tam tikra filosofija, padedanti kurti mūsų organizacijos vertybes, jos kultūrą. Noriu padėkoti LSMU Kauno ligoninės LEAN lyderių komandai ir pasidžiaugti tais vadovais, kurie jau įvaldę kai kuriuos LEAN įrankius ir šiandien su mumis pasidalins savo patirtimis ir rezultatais“, – pradėjo konferenciją LEAN diegimo LSMU Kauno ligoninėje iniciatorė direktorė medicinai prof. dr. Diana Žaliaduonytė.
Konsultacinės medicinos centro vadovė Elžbieta Trapenskė, kuri yra LEAN vadovė LSMU Kauno ligoninėje, pristatė pirmąją konferencijos pranešėją – organizacijų valdymo konsultantę, lektorę Liną Jankauskienę. Jos pranešimo tema buvo „Pokyčių valdymas ir LEAN“.
Lektorė ir verslo konsultantė Violeta Ališauskienė, daugiau nei dešimt metų dirbanti procesų efektyvinimo srityje, skaitė paskaitą „Kokia darbuotojo ir vadovo rolė LEAN filosofijoje“.
Baigiamojoje konferencijos dalyje savo patirtis pasakojo LSMU Kauno ligoninės medicininių ir nemedicininių padalinių vadovai, darbuotojai, naudojantys LEAN įrankius savo darbe.