x

Informacijos apie paciento sveikatos būklę teikimo tvarka

2021 liepos 26 d.
f in @

Informacijos apie paciento sveikatos būklę teikimo tvarka

Vadovaudamasis sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintu Informacijos apie paciento sveikatos būklę teikimo tvarkos aprašu, LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius nustatė Informacijos apie ligoninėje gydomus pacientus teikimo tvarką:

  • esant valstybės lygio ekstremaliai situacijai konfidenciali informacija apie COVID-19 liga sergančio paciento sveikatos būklę, ligos diagnozę, prognozę ir gydymą, taip pat visa kita asmeninio pobūdžio informacija teikiama vienam paciento artimajam – asmeniui, kurį nurodė pats pacientas;
  • COVID-19 liga sergančio paciento, gydomo ne reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje (RITS), artimajam informacija teikiama skyriaus/padalinio telefonu kiekvieną dieną nuo 12 iki 14 val. Pasikeitus paciento sveikatos būklei, su paciento artimuoju susisiekiama paciento nurodytu telefono nr.
  • COVID-19 paciento, gydomo RITS, artimiesiems informaciją telefonu teikia RITS vedėjo paskirti asmenys tokia tvarka: pacientui esant stabilios būklės – antradieniais ir penktadieniais nuo 12 iki 14 val.; pablogėjus paciento sveikatos  būklei arba planuojant jį perkelti į kitą skyrių ar sveikatos priežiūros įstaigą – laike iki 2 val. nuo sveikatos būklės pasikeitimo.

Esant galimybei, personalas turi sudaryti sąlygas ir, jei reikia, teikti pagalbą, kad pacientas apie savo sveikatos būklę artimuosius galėtų informuoti pats.